UMUT ÇINARI AKADEMİ

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Aşağıdaki Formu Doldurarak Bizimle İletişime Geçmenin İlk Adımlarını Atabilirsiniz. En Kısa Sürede Size Geri Dönüş Sağlayacağız.

Hakkımızda

Biliyoruz Ki;

Her ailenin en kıymetli varlığı çocuklarıdır

Aileler çocukları için öğrenme ve hafıza kapasitelerini arttıracak, problem çözme yeteneklerini geliştirecek, zamanını etkin kullanabilecek, yaratıcı düşünme becerileri geliştirecek, topluluk önünde rahatça konuşup kendini ifade edebilmelerini sağlayarak;

özgüvenlerini arttıracak, okulda ve gelecekteki iş yaşamlarında performanslarını en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olacak sağlam, doğru, güvenilir yöntemler ve programlar aramaktadır.

Ücretsiz Değerlendirme

Ücretsiz Servis Hizmeti

Ücretsiz Özel Eğitim

Sürekli Sosyal Etkinlikler

Psikolojik Danışmanlık

Moxo ve Tomatis Dikkat Testi

Neden Biz?

Her Çocuk Değerlidir!

01
Dil - konuşma

Fiziksel nedenlerden dolayı ortaya çıkan bozukluklardır. Bu sorunlar, kişilerin iletişim sorunları ve bunların günlük yaşamlarını zorlaştırabilir

02
Otizm

Nörogelişimsel bir bozukluk olarak kabul edilen ve genellikle çocukluk döneminde belirgin hale gelen karmaşık bir spektrum bozukluğudur.

03
Dikkat eksikliği

Kişinin çevresindeki uyaranlara odaklanma ve dikkatini sürdürme konusunda güçlük yaşadığı bir durumdur.

06
Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kas, iskelet, sinir veya kalp damar sistemlerindeki fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsar.

04
Öğrenme güçlüğü

Veya "disleksi", kişinin okuma, yazma ve heceleme becerilerini anlamlı bir şekilde geliştiremedikleri nörogelişimsel bir bozukluktur.

05
Down Sendrom
Down sendromu, genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan genetik bir bozukluktur
01
Onsite Optimization

We help improve website content so visitors clearly understand how it relates to their search

02
Keyword Research

We select themed keywords based on user-intent to solidify rankings based on what users searches

03
Link Building

We help improve website content so visitors clearly understand how it relates to their search

Sayılarla Biz

Yıllık Deneyim
+
Öğrencimiz
+
Şubemiz
+
Personel Sayımız
+
Hizmetlerimiz

Daha İyi Bir Gelecek İçin

Zihinsel Engelliler

İşitme Engelliler

Görme Engelliler

Gelişimsel Bozukluk

Dil Konuşma Bozuklukları

Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon

Aile Danışmanlığı ve Rehberlik Hizmeti

Özgül Öğrenme Güçlüğü

Down Sendromu

Doğru Şartlarda Eğitim

SINIFLARIMIZ

Doğru Şartlarda Eğitim

Eğitim Merkezimiz

Doğru Şartlarda Eğitim

Genel Bakış

ÖN KAYIT ALIN

Blog ve Bizden Haberler

AA’ya Umut Çınarı Sosyal Sorumluluk Özel Ödülü

ERGOTERAPİ Hizmeti Verilmeye Başlanmıştır

ŞUBELERİMİZ

Sincan Şube

Umut Çınarı Sincan Özel Eğitim ve Konuşma Merkezi

Keçiören Şube

Umut Çınarı Keçiören Özel Eğitim ve Konuşma Merkezi

Karapürçek Şube

Umut Çınarı Karapürçek Özel Eğitim ve Konuşma Merkezi

Altındağ Şube

Umut Çınarı Altındağ Özel Eğitim ve Konuşma Merkezi

Hakkımızda Sık Sorulan Sorular

S.S.S.

Özel eğitim merkezleri çocuğunuzun özel eğitime ihtiyaç duyduğuna dair bir rapor ile birlikte başvurabileceğiniz kurumdur. Özel eğitim merkezlerinin amacı özel eğitime ihtiyaç duyan tüm bireylerin ihtiyaç duydukları eğitimi almalarını sağlamaktır. Birden fazla alanda verilen özel eğitim hizmetleri beraberinde çocukların bilişsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerini olumlu etkilemektedir.

Özel eğitim merkezlerine müracaat etmek için çocuğunuzun özel eğitim ihtiyacı olduğuna dair şüpheleriniz olması gerekir. Çocuk gelişimsel olarak yaşıtlarından farklı davranışlar sergiliyorsa çocuğunuz için bir değerlendirme talep ederek özel eğitim ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Hayır. Herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Bireyin sosyal güvencesi olup olmamasına bakılmaksızın ihtiyaç duyması halinde özel eğitim hizmeti verilmektedir. Bu hizmetler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Böylece masraf ve giderler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılandığından herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu özel eğitim hizmetini alması için bir özel eğitim kurumuna başvurmanız ve gerekli adımları uygulamanız eğitim alması için yeterli olacaktır.

Özel eğitim merkezleri çocukların fiziksel ve bilişsel olarak yaşadıkları sorunların çözümünde etkin rol oynayan eğitimler verir. Bu eğitimler alanında deneyimli uzmanlar tarafından çocuklar için uygun yollarla çocuklara aktarılır. Özel eğitim merkezlerine en sık başvurulan rahatsızlıklar ise aşağıdaki gibidir;

Otizm,
Down sendromu,
İşitme güçlüğü,
Dil konuşma bozukluğu,
Özgül öğrenme güçlüğü,
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık,
Fizik tedavi ve rehabilitasyon.
Özel eğitim merkezleri özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için birçok destek sunmaktadır. Bu destekler beraberinde çocuklar için ücretsiz değerlendirme, ücretsiz servis ve ücretsiz özel eğitim gibi imkanları getirir.

Bireyin tüm gelişim alanındaki özellikleri ve akademik disiplin alanlarındaki yeterliliklerinin değerlendirilmesi amacıyla nesnel, standart testler ve özürlü bireyin özelliklerine uygun ölçme araçlarıyla yapılan tüm uygulamalardır.

Özel eğitim hizmetleri 573 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 31.05.2006 tarih ve 26184 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği”nde belirtilen esaslar doğrultusunda yürütülür.

Aile eğitimi tüm eğitim kademelerindeki özürlü bireyin eğitimine katkı sağlamak “rehberlik ve danışmanlık” hizmetlerini içeren bir eğitimdir. Aile Eğitim Hizmetleri Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Özel Eğitim Okul ve Kurumları, kaynaştırma uygulamaları yapılan okullar tarafından hazırlanır ve yürütülür. İhtiyaç halinde bu hizmet evlerde de yürütülebilir.

Aile eğitimi tüm eğitim kademelerindeki özürlü bireyin eğitimine katkı sağlamak “rehberlik ve danışmanlık” hizmetlerini içeren bir eğitimdir. Aile Eğitim Hizmetleri Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Özel Eğitim Okul ve Kurumları, kaynaştırma uygulamaları yapılan okullar tarafından hazırlanır ve yürütülür. İhtiyaç halinde bu hizmet evlerde de yürütülebilir.

İletişim Bilgilerimiz

İletişim

İstediğiniz zaman bizi arayın veya uğrayın; tüm sorularınızı iş günlerinde 24 saat içinde yanıtlayacağız. Sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacağız.

E-Mail

info@umutcinari.com

Adresimiz

30 Ağustos ,1682. Cadde No: 91 Etimesgut/ Ankara

Telefon

0533 327 68 16

Web sitemizdeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı Umut Çınarı şirketine aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitemizdeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır.